Információk a cápaporcról

A cápaporcot a tüskés cápa és a kalapácsfejű cápák uszonyaiból és fejéből nyerik ki és úgy értékesítik mint étrend kiegészítőt, amivel hatékonyan lehet kezelni a csontritkulást, az ízületi gyulladást, a macula degenerációt, a colitist, a glaukómát, a psoriasist és más gyulladásos megbetegedéseket is. A cápaporc fő összetevői a proteoglikánok és a glikoproteinek, melyek olyan molekulák, amikben szénhidrát és fehérje is található - írja az American Cancer Society. 

capaporc

Hogyan működik?

A cápaporc támogatói állítják, hogy a cápaporcban található fehérjék képesek megállítani az angiogenezist, ami által a vérerek működése fokozódik. Emiatt ezek a fehérjék öregedésgátló tulajdonsággal is bírnak. Amikor a véredények fejlődése leáll, csökken a vérellátás és daganat alakulhat ki. Persze a daganatnak is vérre van szüksége, így elvágja a tápanyag forrását és maga felé irányítja. A cápaporc pedig éppen ezt a folyamatot blokkolja, így képes elpusztítani a daganatokat is.  

Bizonyíték

Az American Cancer Society egyre több kutatást végez és úgy tűnik, hogy a cápaporc valóban segít a rák kezelésében. Persze még több kísérlet szükséges ahhoz, hogy teljes bizonyítást nyerjen a tány, hogy cápaporccal a rákos betegségek jól kezelhetőek, mégis az eredmények igen biztatóak.  

Elérhetőség

A cápaporc kiegészítők rendelkezésre állnak por, kapszula és folyékony formában is. Az American Cancer Society szerint ezek a kiegészítők halas illatúak és ízűek, amely gyakran teszi őket nehezen elviselhetővé.  Persze ehhez is hozzá lehet szokni. 

Figyelmeztetések

Terhes nők és gyermekek esetében nem ajánlott a cápaporc fogyasztása. Az Abramson Cancer Center University of Pennsylvania megállapította, hogy a porc gátolhatja erek fejlődését, így ez hatással lehet a magzat és a gyermek növekedésére és fejlődésére. Azon betegek pedig akik a közelmúltban műtéten estek át, szintén nem szedhetik cápaporcot, mert növelheti a gyógyulási időt.

Porcerősítő étrendkiegészítők

Caleido CÁPAPORCkapszula 60 db

Caleido CÁPAPORC kapszula 60 db

A cápaporc anyagai segíthetnek az ízületek megfelelő működésében, a gyulladáscsökkentésben, a regenerálódásban, a fájdalomcsökkentésben.

Ár: 3695 Ft
Megnézem

Vitaking Joint Formula60db

Vitaking Joint Formula 60db

Glükozamint, kondroitint és MSM-et tartalmazó készítmény csipkebogyóval kiegészítve.

Ár: 3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!