A cápaporc és a glükozamin

A mayo Klinika állítása szerint a cápaporcban egy igen értékes összetevő található meg. ez pedig nem más, mint a kondroitin-szulfát. Ez a vegyület általánosan a glükozaminnal kerül felhasználásra, így együttesen képesek gyógyítani az osteoarthritist, a degeneratív ízületi betegségeket és enyhíteni a gyulladásokat és a fájdalmakat. Bár a szervezetben a cápaporc és a glüközamin bárhol kifejti jó hatását, főként az ízületekre, a térdre, a csípőre, a hát alsó részére, a kezekre és a nyakra hatnak igen előnyösen.
 

cápaporc

Funkció

Az ortopéd Sebészek Amerikai akadémiája állítja, hogy a glükozamin és a cápaporc hatóanyagának együttes alkalmazása segíthet javítani az ízületek egészségét az ízületi problémákban szenvedők esetében. A glükozamin javítja a porcok működését, a kondroitin pedig megszünteti azok fájdalmait és gyulladásait. 
 

Előnyei

A glüközamin és a kondroitin-szulfát együttes alkalmazásának legnagyobb előnye a fájdalom csökkentésében rejlik, különösen azok számára, akik mérsékelt vagy súlyos osteoarthritisben szenvednek. A National Center tanulmánya szerint e két hatóanyag kiváló kiegészítő, hiszen azok a betegek, akik ezeket a szereket használták együttesen 79%-ban számoltak be javulásról és legalább 20%-kal csökkent fájdalmuk. 
 

Egyéb lehetséges előnyei

A Mayo Klinika feltárta, hogy az emberek, akik kondroitin-szulfátot fogyasztottak, jobb működésről számoltak be ízületeiket illetően. Ez azt jelenti, hogy már hat hónap leforgása alatt érzékelhető volt a pozitív hatás. 
 

Dózisok

Az osteoarthritis esetében a megfelelő dózisok kondroitin-szulfát esetében 200 és 400 mg közé kell, hogy essenek, amit kétszer-háromszor kell elfogyasztani naponta. A glükozaminra az ajánlás: 500 milligramm naponta. Sok olyan kiegészítőt találunk, melyek már ötvözik e kát hatóanyagot, ezek pedig általában 800, 1200 és 1500 milligrammos kiszerelésben kaphatóak.
 

Mellékhatások

Bár mindkét anyag ritkánt produkál mellékhatást, azért mindig előfordulhatnak nem várt tünetek. A glükozamin ritka esetben okozhat gyomorpanaszokat, émelygést, hányást, hasmenést, étvágytalanságos, gyomorégést, álmosságot, álmatlanságot, fejfájást, magas vérnyomást, szívdobogást. A kondroiton-szulfát pedig hányingert, hasmenést, székrekedést, fejfájást, csalánkiütést, bőrkiütést, emelkedett vérnyomást, mellkasi fájdalmat, hajhullást, légzési nehézségeket és ödémát.

Porcerősítő étrendkiegészítők

Cápaporc 750 mg 200 db(Pharmekal)

Cápaporc 750 mg 200 db (Pharmekal)

Gyulladásos folyamatok esetén lehet pozitív hatású.

Ár: 8595 Ft
Megnézem

Caleido CÁPAPORCkapszula 60 db

Caleido CÁPAPORC kapszula 60 db

A cápaporc anyagai segíthetnek az ízületek megfelelő működésében, a gyulladáscsökkentésben, a regenerálódásban, a fájdalomcsökkentésben.

Ár: 3695 Ft
Megnézem

Vitaking Joint Formula60db

Vitaking Joint Formula 60db

Glükozamint, kondroitint és MSM-et tartalmazó készítmény csipkebogyóval kiegészítve.

Ár: 3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!