A cápaporc és a glükozamin

A mayo Klinika állítása szerint a cápaporcban egy igen értékes összetevő található meg. ez pedig nem más, mint a kondroitin-szulfát. Ez a vegyület általánosan a glükozaminnal kerül felhasználásra, így együttesen képesek gyógyítani az osteoarthritist, a degeneratív ízületi betegségeket és enyhíteni a gyulladásokat és a fájdalmakat. Bár a szervezetben a cápaporc és a glüközamin bárhol kifejti jó hatását, főként az ízületekre, a térdre, a csípőre, a hát alsó részére, a kezekre és a nyakra hatnak igen előnyösen.
 

cápaporc

Funkció

Az ortopéd Sebészek Amerikai akadémiája állítja, hogy a glükozamin és a cápaporc hatóanyagának együttes alkalmazása segíthet javítani az ízületek egészségét az ízületi problémákban szenvedők esetében. A glükozamin javítja a porcok működését, a kondroitin pedig megszünteti azok fájdalmait és gyulladásait. 
 

Előnyei

A glüközamin és a kondroitin-szulfát együttes alkalmazásának legnagyobb előnye a fájdalom csökkentésében rejlik, különösen azok számára, akik mérsékelt vagy súlyos osteoarthritisben szenvednek. A National Center tanulmánya szerint e két hatóanyag kiváló kiegészítő, hiszen azok a betegek, akik ezeket a szereket használták együttesen 79%-ban számoltak be javulásról és legalább 20%-kal csökkent fájdalmuk. 
 

Egyéb lehetséges előnyei

A Mayo Klinika feltárta, hogy az emberek, akik kondroitin-szulfátot fogyasztottak, jobb működésről számoltak be ízületeiket illetően. Ez azt jelenti, hogy már hat hónap leforgása alatt érzékelhető volt a pozitív hatás. 
 

Dózisok

Az osteoarthritis esetében a megfelelő dózisok kondroitin-szulfát esetében 200 és 400 mg közé kell, hogy essenek, amit kétszer-háromszor kell elfogyasztani naponta. A glükozaminra az ajánlás: 500 milligramm naponta. Sok olyan kiegészítőt találunk, melyek már ötvözik e kát hatóanyagot, ezek pedig általában 800, 1200 és 1500 milligrammos kiszerelésben kaphatóak.
 

Mellékhatások

Bár mindkét anyag ritkánt produkál mellékhatást, azért mindig előfordulhatnak nem várt tünetek. A glükozamin ritka esetben okozhat gyomorpanaszokat, émelygést, hányást, hasmenést, étvágytalanságos, gyomorégést, álmosságot, álmatlanságot, fejfájást, magas vérnyomást, szívdobogást. A kondroiton-szulfát pedig hányingert, hasmenést, székrekedést, fejfájást, csalánkiütést, bőrkiütést, emelkedett vérnyomást, mellkasi fájdalmat, hajhullást, légzési nehézségeket és ödémát.

Porcerősítő étrendkiegészítők

Caleido CÁPAPORCkapszula 60 db

Caleido CÁPAPORC kapszula 60 db

A cápaporc anyagai segíthetnek az ízületek megfelelő működésében, a gyulladáscsökkentésben, a regenerálódásban, a fájdalomcsökkentésben.

Ár: 3695 Ft
Megnézem

Vitaking Joint Formula60db

Vitaking Joint Formula 60db

Glükozamint, kondroitint és MSM-et tartalmazó készítmény csipkebogyóval kiegészítve.

Ár: 3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!