A cápaporc további felhasználási módjai

A cápaporc használatával hatékonyan lehet kezelni a rákos megbetegedéseket és más egészségügyi problémákat is. Az American Cancer Institute szerint a cápák, akiknek csontváza szinte teljes mértékben  porcból áll, általában nem kapnak el rosszindulatú daganatokat. Ezt az állítást a Maryland Egyetem Orvosi Központja is megvizsgálta és arra jutott, hogy a cápaporc bizonyítottan képes csökkenteni a gyulladásokat, a rheumatoid arthritis tüneteit, hatékonan csillapítja a fájdalmakat és erősíti az immunrendszert. 

Osteoarthritis

A Maryland Egyetem kutatásai azt igazolják, hogy a cápaporcban található glükozamin és a kondroitin az osteoarthritisben szenvedők számára jobb mozgást biztosít, csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot és könnyebb mozgást eredményez. Az is előnyös, hogy lelassítja a betegség előrehaladását. 

cápaporc

Rák

Mivel a cápaporc gátolja a véredények növekedését, ezért nagy segítség a porcnak, ahol egészséges állapotban véredények nincsenek jelen. A kémcső vizsgálatokban azonban azt is bebizonyították, hogy a cápaporc ezen hatása a daganatokat is képes elpusztítani, mivel a daganatok saját véredény rendszerét is képes semmissé tenni.
 

Pikkelysömör

Néhány bizonyíték alátámasztja, hogy a cápaporc a pikkelysömörrel társuló gyulladást is képes csökkenteni, így eltünteti a bőr azon rendellenességeit, ami pikkelyek, kidomborodó foltokkal jár a fejbőrön és más testrészeken.
 

Figyelmeztetések

Még túlságosan kevés a bizonyíték arra nézve, hogy a cápaporc mindezen célokra kiválóan alkalmas, állítja a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, ami kifejti, hogy a még nem állnak rendelkezésre a megfelelő vizsgálatok a tisztított cápaporccal, melyek bizonyítanák hatékonyságát. Mindezek ellenére az amerikai FDa engedélyezte a cápaporc kiegészítők forgalmazását, hiszen az ő kísérleteik igen pozitív eredményekről számoltak be. Persze azért fontos, hogy konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt el kezdjük szedni a cápaporcot.

Porcerősítő étrendkiegészítők

Caleido CÁPAPORCkapszula 60 db

Caleido CÁPAPORC kapszula 60 db

A cápaporc anyagai segíthetnek az ízületek megfelelő működésében, a gyulladáscsökkentésben, a regenerálódásban, a fájdalomcsökkentésben.

Ár: 3695 Ft
Megnézem

Vitaking Joint Formula60db

Vitaking Joint Formula 60db

Glükozamint, kondroitint és MSM-et tartalmazó készítmény csipkebogyóval kiegészítve.

Ár: 3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!